Rabobank Lease Zakelijk

De Rabobank heeft vele verschillende producten. Als UX designer mocht ik onder andere aan de slag voor de applicatie 'Zakelijke lease'. Een applicatie waarbij ondernemers eigenlijk alles wat te leasen valt kunnen afsluiten en eventueel later aanpassen en inzien.

Het probleem

De bestaande webapplicatie van Rabo Zakelijke Lease voldeed niet meer aan de standaarden. De UI was verouderd, niet responsive en klanten willen ook steeds vaker zelf dingen kunnen regelen. Daarom was het tijd voor een redesign van de lease applicatie.

Aanpak

In eerste instantie maakte ik redesigns van de bestaande webapplicatie. Echter bleek dat dit niet het gewenste resultaat ging opleveren. Daarom werd er besloten om echt te focussen op een nieuw concept. Zo hielden we een aantal customer journey workshops om te achterhalen waar eventuele pijnpunten zitten. Om de service goed te prototypen is er ook gebruik gemaakt van improvisatie theater om de huidige en gewenste journey na te spelen.

Na de customer journey sessies werd een design sprint gehouden. Dit keer niet 5 dagen achter elkaar maar verspreid over 2 weken. Dit gaf een andere dynamiek maar zeker ook een mooi resultaat. Samen met een collega UX designer maakten we uiteindelijk een Invision prototype in combinatie met Sketch van een mogelijke app die het proces van het afsluiten van een zakelijke lease zou versimpelen.

Resultaat

Het resultaat van de design sprint werd een app waarin een zakelijke klant alles via zijn of haar smartphone kan doen. Inclusief een ondertekening via bijvoorbeeld een vingerafdruk en het laten accepteren van een lease contract door een eventuele compagnon via een WhatsApp bericht naar deze compagnon.
Rabobank Lease Prototype - Linkpagina - Maarten Somers
Rabobank Lease Prototype - Hoe werkt Lease? - Maarten Somers
Rabobank Lease Prototype - Object info - Maarten Somers
Rabobank Lease Prototype - Lease info - Maarten Somers
Rabobank Lease Prototype - Vorige keer - Maarten Somers
Rabobank Lease Prototype - Status bestelling - Maarten Somers

Vorige project

Rabobank Zakelijk Financieren

Volgende project

Design Thinking gastcollege Fontys