mijnPIDZ webapplicatie

Voor PIDZ ontwikkeld Smiling Gents een webapplicatie waar ZZP'ers, zorgorganisatie en backoffice kunnen inloggen. Het systeem zorgt ervoor dat er een zo goed mogelijke match ontstaat tussen een beschikbare ZZP'er en een in te vullen dienst. Daarnaast worden administratieve handelingen makkelijk gemaakt. Denk aan het invullen van een urenregistratie en het doen van de facturatie. Elke week worden er weer nieuwe functionaliteiten toegevoegd of verbeterd zodat het software systeem zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de drie gebruikersgroepen.

Aanpak

Als UX designer binnen het developmentteam van Smiling Gents ben ik samen met de product owner verantwoordelijk voor het uitwerken van epics en user stories. Dit zowel in tekst als beeld door middel van Sketch mockups. Daarnaast ben ik als scrummaster verantwoordelijk voor het faciliteren van het scrum process.

Om alle nieuwe functionaliteiten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de gebruikers doe ik regelmatig user research. Ik maak hierbij gebruik van diverse onderzoeksmethodes zoals enquêtes, usability tests of diepte interviews. Alle inzichten worden vervolgens verzameld op Insight Cards zodat deze eenvoudig te delen zijn binnen PIDZ en Smiling Gents.

Tot slot ondersteun ik PIDZ met diverse workshops. Denk bijvoorbeeld aan customer journey workshops waarbij een multidisciplinair team op basis van bovengenoemde Insight Cards een huidige en/of ideale customer journey gaat opstellen.

Resultaat

Hieronder vind je een greep uit resultaten van mijn werkzaamheden voor mijnPIDZ binnen Smiling Gents.

Beslisboom mailadres

Beslisboom - Mailadres PIDZ - Maarten Somers

Mockups

Mockup Opdrachtenoverzicht PIDZ - Maarten Somers
Mockup zoekenboekfilter PIDZ - Maarten Somers
Mockup direct boekbaar PIDZ - Maarten Somers
Mockup reviewdashboard PIDZ - Maarten Somers

Vorige project

Design Thinking gastcollege Fontys

Volgende project

PIDZ smartphone app